LEGISLAȚIE INTERNAȚIONALĂ

Cardul Profesional European

Pentru facilitarea liberei circulații a asistenților medicali generaliști pe teritoriul UE, Comisia Europeana, în baza Regulamentului 983/2015, a prevăzut introducerea cardului profesional european (CPE), pentru asistenții medicali generaliști, începând cu data de 18 ianuarie 2016. Pentru obținerea Cardului Profesional European persoanele interesate vor accesa adresa portalul Your Europe ("E (...)

Precizari de la Ministerul Sănătății cu privire la recunoașterea calificărilor profesionale

Condițiile în care Ministerul Sănătății elibereaza Certificatele de conformitate și respectiv Recomandări, în vederea recunoașterii calificărilor profesionale de către alte state membre .Vă facem cunoscut că în conformitate cu prevederile DC 2005/36, anexa V. 2.1.2. si art. 21.1, numai diplomele de asistent medical generalist care atestă studii universitare (eliberate începând cu promoțiile 2006 (...)

Recunoașterea titlurilor de calificare obținute în România, în celelalte State Membre UE - eliberarea documentelor necesare recunoașterii (certificate)

În conformitate cu Legea 278/2015, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, în calitate de autoritate competentă, întocmește și eliberarează documentele (certificate etc) necesare recunoașterii în scop profesional a titlurilor românești de calificare de asistent medical generalist, de moașă și de asistent medical, în celelalte S (...)